Argan yağı, Fas'a özgü argan ağacının (Argania spinosa) meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilen nadir bir yağdır. Ürün Açıklaması ARGAN YAĞI Argan yağı, Fas'a özgü argan ağacının (Argania spinosa) meyvelerinin çekirdeklerinden elde edilen nadir bir yağdır. Soğuk presleme yöntemiyle çıkarılır. Geleneksel olarak hem gıda hem de kozmetik ürünlerde kullanılabilir. Argan Yağı İçinde Neler Var? Oleik Asit Tekli doymamış yağ asididir. Linoleik Asit Omega-6 yağ asididir. Palmitik Asit Doymuş yağ asididir. Stearik Asit Doymuş yağ asididir. Tokoferoller (E Vitamini) E vitamini ailesinin doğal bileşenleridir. Fenolik Bileşikler Bitkilerde bulunan geniş bir doğal ürün sınıfıdır ve bitkilerin renk, tat, koku ve direnç özelliklerinden sorumludur. Squalene Doğal bir yumuşatıcıdır. Argan Yağı Kullanım Alanları Cilt Bakımı Nemlendirici kremler ve serumların içinde kullanılabilir. Saç Bakımı Saç yağları ve maskelerinde kullanılabilir. Tırnak Bakımı Tırnakları ve kutikülleri nemlendirmek için kullanılabilir. Pişirme Mutfaklarda yemek lezzetlendirici olarak kullanılabilir. Masaj Yağları Masaj yağlarına katılabilir. Güvenlik ve Uyarılar Özellikle fındık ve sert kabuklu meyvelere alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Bazı ciltlerde irritasyon veya hassasiyet yaratabilir, bu nedenle cilde uygulanmadan önce küçük bir alanda test edilmesi önerilir. Işıktan ve sıcaktan korunarak serin ve karanlık bir yerde saklanmalıdır. İçindekiler Argan Kullanım Talimatları Özellikle fındık ve sert kabuklu meyvelere alerjisi olan kişilerde alerjik reaksiyonlara neden olabilir. Güvenlik Uyarısı Göz ile temasından kaçınınız. Daha fazlasını gör